Grönluvan - Gudrun Majvorsdotter

Grönluvans konst och trädgård

Gudrun Majvorsdotter

Ekologisk odling 

Denna sommar har varit arbetsammare än vanligt för alla odlare. När regnen tillslut kom kunde ändå grödorna komma igång igen. Tack och lov för regn! Ni som saknade en del av Grönluvans grönsaker på Skördemarknaden i september kan nu på julmarknaden i december hitta svedjerovor, svartrötter, palsternacka och grönkål.

Jag odlar ekologiskt och använder manuella redskap som hjulhacka och handgräsklippare med uppsamlare, där gräset används till täckodling, eftersom det både gödslar och håller undan ogräs. Grönsaker som palsternacka, haverrot, svartrot, broccoli, huvudkål, grönkål, svedjerovor, tomater, paprika och andra grödor växer här, utöver de vanliga som potatis, lök, morot, rödbetor, bönor, dill och sallad. Jag föredrar sorter som tål vårt nordiska klimat och jag får fram en del egna fröer. I år har jag också sått perenna härdiga blommor och kryddor.

I trädgården finns bok, ask, lind, hassel, asp, sälg, lönn, ek, rönn, kastanj, oxel, lärk, en, körsbär, plommon, äpplen, två granar och en tall och många bärbuskar och stora härliga buskage till fåglars bobyggen. Blommor och andra växter får växa där de trivs och därför är Grönluvans trädgård vild och harmonisk.

MUSIK

Jag spelar dragspel och fiol och sjunger i stämmor tillsammans med min sambo Rutger.

KONST

Inom konsten målar jag mest med akryl, textilfärg och färgpenna. Jag målar gärna av verkligheten, både stilleben, porträtt, djur och natur, men jag gör också symboliska bilder och illustrerar sagor. 

Jag återanvänder gärna saker och ting och gör om gammalt till nytt. 

Kontakt

Gudrun Majvorsdotter
Västerkvarn 1
574 73 Landsbro

Telefon: 0383-77 01 67

Mobil: 073-500 14 98

E-post: gudrun@mittiarset.se

Jag är med i Höglandets Konstronda:

www.konstrondan.com

Grönluvans trädgård

Öppettider

Onsdagar kl. 10.00 -18.00

Lördagar kl. 11.00 - 16.00  

  3.december kl 17.00 - 21.00


Vi kan också öppna efter överenskommelse.

När flaggan och skylten hänger uppe är du välkommen även andra tider!


Välkommen till Julkänning den 3.december      

 Passa på att fynda!

Nedsatt pris på utvalda varor.

Affären upphör den 21. december.

Tack till alla besökare och kunder

           ♥   ♥  ♥  ♥  ♥